• Sabrina

The art of forgiving


Vetskapen om att han måste berätta sanningen om vad som hände mellan han och Mila förra veckan har gjort Chris till en ångestladdad bomb. Inte nog med att han äter mer och mer skräpmat, han har svårt att fokusera på jobbet och lägger inte lika mycket tid som han kanske borde på att bygga upp sina färdigheter.

Det har varit en påfrestande graviditet men Klara fann ro i att inreda rummet för barnet som ploppar ut vilken sekund som helst nu. De har valt att inte kolla upp kön då det inte spelar någon större roll för dem. Hon har märkt av Chris konstiga beteende och det har tärt på hennes självkänsla en del. Det hjälper inte att hon saknar havet mer och mer. Havets kall är starkt, trots allt.

Dagen D anländer tillslut och Klara tog sig till sjukhuset, helt själv. Av någon anledning följde inte Chris med, vilket gjorde processen mer stressfull än vad den kanske behövde vara. Men förlossningen gick bra. Det blev bara en liten chock när hon insåg att hon inte bara hade en unge i magen. Inte två. Utan tre. (A/N: Dom där jeansen ser ju lagom obekväma ut för en gravid kvinna, haha)


Chocken av att helt plötsligt ha tre döttrar fick Chris att vakna upp lite. Han la ner sin själ på att hjälpa Klara med allt som behövdes göras. Klara tog föräldrarledigt några dagar och Chris tog även ut lite semesterdagar för att finnas där för sina döttrar: Wilma, Lovisa & Moa.


Ledigheten hjälpte båda två att slappna av mer och fokusera på att bygga upp sina färdigheter. Det går bättre för Klara än Chris på jobbet när det gällre befodran, men han börjar knappa igen.

Tack och lov är alla tre döttrar relativt självgående och kräver inte mycket uppmärksamhet. De har varandra att umgås med, vilket hjälper. En av de få bra sakerna med att få trillingar, tänker Klara som fortfarande är utmattad. Hon saknar dock fortfarande vattnet och försöker övertala Chris att flytta ut till öarna, men Chris, som växte upp i staden, kände inte att det passade honom. De insåg dock att det inte kommer funka att uppfostra tre barn i en liten trea och beslutar sig för att kompromissa. De tar ett lån på 20 tusen och flyttar ut till ett nytt hus. En nystart.

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och Chris och Klara har fokuserat så länge på familjen att de båda känner att de kanske borde ta en paus. Bara en kväll där de kan fokusera på varandra. Chris passar på att berätta sanningen om Mila, vilket Klara, självklart, inte tar särskilt bra. En annan skulle säkert kalla henne naiv som förlåter honom för ett sådant stort snedsteg. Men kärleken hon känner för honom är för stark. Dessutom skrämmer det henne. Tanken på att uppfostra tre barn helt själv.


Saker börjar gå tillbaka till det normala snart. Chris har kommit över det värsta av händelserna i deras förflutna, men det gnager fortfarande i Klara. Hon känner sig låst, på grund av barnen. Hon älskar dom utan gränser, det är inte deras fel. Det är Chris fel. Men hon är för rädd för att vara ensam för att göra något åt det. Barnens framtid är viktigare. #Karlsson #Chris #Klara #Lovisa #Moa #Wilma

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

GAINS